lauantai 16. syyskuuta 2017

Traveler`s notebookin kalenterivihon teko

Tein tämän kalenterivihon sillä mielellä että käyttäisin Plannerini loppuun, eli 2018 kesäkuun loppuun asti. Mutta en tykkää Planneristani siitä yhtään!! Jopa luontainen piheyteni potkiin vastaan; halu ottaa TN kokonaan käyttöön myös kalenterin ja päiväkirjan osalta on entistä vahvempi.

Eli lopulta päätin että käytän Planneriani vain tämän vuoden loppuun; otan Uudesta Vuodesta 2018 TN:n käyttöön kokonaan. Siihen on käytännöllisempikin syy; tuo päivä/sivu näkymä on minulle ERITTÄIN epäkäytännöllinen, en hahmota vieläkään koko viikon työvuoroja, joiden alkamisaika ja päättymisaika vaihtelevat lähes päivittäin. Lisäksi en voi koristella koko viikkoa kerrallaan vaan vain kaksi päivää; tylsää.

Mutta pitemmittä puheitta; Heinä-, elo- ja syyskuun kalenterivihko 2018!

Sivut ovat normaalia kopiopaperia, kansi askartelukartonkia. Ensin taitoin A4 sivut puoliksi, eli A5 kokoon. Sitten tein neulalla reiät niiteille ja käänsin niitinpäät sisäpuolella alas. Lopuksi trimmasin vihkon leveydeksi 11cm, mikä on TN:n standardikoko; korkeus olikin valmiiksi 21cm. Trimmaukseen kannattaa ehdottomasti käyttää metalliviivainta, alustaa ja terävää sabluunaveistä :)

Päätin tehdä niin, että alkuun tulisi yhteenvetona kolmen kuukauden kuukausinäkymät. Kuukausinäkymää käytän lähinnä syntymäpäivien merkkaamiseen ja koko kuukauden hahmottamiseen:

 
Sitten kirjoitin kuukaudet ensin ylivetotussilla ja sitten mustalla, joka kuulle oma värinsä:

Tosin keltainen on paras väri tähän, tuo violetti oli liian tumma:

Sitten hahmottelin viikkosivuja. Kaikki kolme kuukautta tuleva peräjälkeen tähän. Ensimmäisellä viikolla on 8 päivää, koska heinäkuun 1. päivä on sunnuntai ;)

Ostin vasiten Sinooperista kirkkaat akryylileimat kirjaimina ja numeroina, setti maksoi vain 3,50€.

Kokeilin tämän ensimmäisen aukeaman aikaisemmin, niissä päivämäärä on ylempänä ja viikkosymboli alempana. Eikä kannata keskittyä liikaa nurinpäin oleviin kirjaimiin....

Versafinen leimasinmuste tulee näköjään haamuna myös nurjalle puolelle, perin ikävää :( mutta eipä tuo niin maata kaada.

Eli tällaiset nyt alkuun. Vihkossa oli sivuja riittävästi kolmelle kuukaudelle ja kolme viikkoa ylikin, joten kehittelin niille "Seurantasivut". Eli siis milloin viimeksi on puhdistettu liesituulettin, milloin viimeksi pesty ikkuna tai puhdistettu lattiokaivo.

Ensi kerralla sitten vihkojen kansien tuunausta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti