keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Suppilovahverokeittoa

Aikas hyvää oli kuulkaas :) Käytin jo pari vuotta vanhoja, kuivattuja suppilovahveroita ja pari desiä kermaa tässä keitossa. Ai että kuulkaa, hyvvää oli ja vielä kera siemennäkkärin (jotka muuten on lopussa, pitänee leipoa lisää)




Siivosin tuon keittiön pöydänkin :) Yleensähän se on täynnä tavaraa, Poikanen kansaa siihen kaikki lelunsa iltapalalle, siinä on päivän posti ja Aku Ankat sulassa sovussa ;)





Suppilovahvorikeitto:
yhdelle

n. 1 dl kuivattuja vahveroita. Liota runsaassa vedessä vähintään kolme tuntia
3tl voita
1tl venhäjauhoja
2dl kermaa
2dl maitoa
suolaa
pippuria.

Ja siis oikeastihan tein keiton vaan silla lailla "tätä vähän ja sitten tästä loraus ja kaksi ja ehkä hieman maitoa ettei ole liian paksua"-meiningillä.

Mutta siis. Liotetut suppilovahverot silputaan tarvittaessa pienemmiksi. Sulata kattilassa voi ja lisää siihen vahverot. Sekoita hieman ja lisää jauhot. Sekoita rivakasti ja lisää nesteet. Anna porista n. 10 min. ja mausta. Jos keitto tuntuu liian paksulta, lisää maitoa ja anna kiehahtaa.

Ja kylkiäiseksi tuota ihanaa siemenleipää!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti