lauantai 20. toukokuuta 2017

Kevään tulo

Alkuviikosta oli lämmintä ja aurinkoista. Oli kivaa olla Poikasen kanssa pihalla ja ihmetellä kevään tuloa. Viime kesänä perustin kukkapenkin taloyhtiön pihaan. Se olikin oma hommansa. Nyt sitten ihmeteltiin että selvisikö mikään kasvi talvea.


 Kyllä sieltä jotain näyttäisi kasvavan.... just nyt en kyllä muista mitä äidiltä saatua kasvia tämä on, mutta eiköhän sekin selvinne kun hiukan kasvaa:

Tämä oli muistaakseni ritarinkannusta? Hyvin näyttää talvesta selvinneen, hyvä hyvä! Tämä kukkikin jo viime kesänä nätisti.

Ja ihanaa! Raparperi selvisi talvesta ja näistä kamalista yöpakkasista. Onhan tuo taloyhtiön pihalla, mutta pakko katsoa jos edes yhden raparperikeiton saisi tehtyä..

 Ja kevätvuohenjuuri ilmeisesti? Tämä olisi ihana jos kukkisi nyt keväällä edes hiukan.

Ja sitten vielä jotain liljaa? Tämä saattaisi olla sitä oranssia, joka jouduttiin poistamaan autopihan asfaltoinnin vuoksi.

Sormet syhyää jo kovasti puutarhahommiin, mutta en uskalla vielä. Niin paljon on kasveja nousematta; akilleija, unikko, pihakäenkaali.... ajattelin antaa niille ihan kunnon kasvurauhan. Ehkä kesäkuun alussa sitten paremmin kerta kesäkin on kolmatta viikkoa myöhässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti