perjantai 13. toukokuuta 2016

Askel terveyteen

Mun pitää tähän kaiken  sisustusbloggaamisen väliin vähän hehkuttaa mun uutta elämän tapaa. Tämän vuoden alusta päätin vähentää prosessoitua sokeria, valkoista vehnää ja niistä tehtyjä tuotteita. Tarkoittaa siis etten ole syönyt suklaata, karkkia tai leivonnaisia tässä reilun neljän kuukauden aikana kuin 1-4 kertaa. Perunaa, pastaa, riisiä on tullut syötyä n. 4-8 kertaa.

Tämä ei suinkaan tarkoita että olisin ollut jollain kitudietillä, päinvastoin, syön tosi paljon. Omatekoista pitsaa ollaan tehty, lasagnea ja nyhtöpossua kermaperunoilla sekä herkuteltu jäätelöllä muutaman kerran. Taika onkin siinä mitä siinä välissä on syöty.

Bataatti on uusin aluevaltaus, mitä Mieskin syö. Itselleni uppoaa mm. brysselin- eli ruusukaali, njams!

Ruokaremontin aikana KILOJA ON TIPPUNUT 6,8KG! ja siis yli 90% pelkällä ruokavaliolla ja nyt 4,5kk kuluessa. Senttejä on lähtenyt 17,5cm eri puolilta kroppaa. Yhdessä vaiheessa melkein pelästyin miten kiloja lähti, nyt on löydetty tasapaino jossa paino on pysynyt pari viikkoa samoissa lukemissa.

Kevään sairastumiset (nuha ja oksennustauti) myöhästivät salille lähtöä huhtikuun alkuun asti. Mutta sitten pääsin tekemään kuntotestin Vocatumille. Kuntosalin valintakin oli yksi pohdinnan paikka, mutta valitsemani Vocatum on ihan mahtava. Itse käyn salilla aamulla klo 9-10, joten en tiedä illan ruuhkasta, mutta pahin ruuhka aamulla oli helatorstaina jolloin paikalla oli 10 henkilöä mun lisäksi ;) Laitteille ei siis todellakaan tarvitse jonottaa, yleensä salilla on mun lisäksi 3-5 muutakin.

 

Ja mikä parasta myös henkilökunta on tosi mukavaa ja myös muut jotka salia käyttävät. Ei muualla huikata pukkarissa hyviä huomenia  :) Tykkään niin paljon.


No mitäs minä oon sitten syönyt jos en kerta perunaa ja pastaa? No kasviksia ja proteiinia eri lähteistä. Olen mm. ihastunut ikihyviksi Arlan Keso-reajuustoon ja tietty keitettyjä munia menee ihan kiitettävästi. Samoin kaikki erilaiset jugurttipohjaiset smoothiet menee.

Normisti siis tämän näköistä:

Savukalaa, parsa-, kukka- ja brysselinkaalta ja vihersalaattia
 
Bataatti+porkkanavuokaa, saksanhirveä kermassa, punajuurta, vihersalaattia+raita-kastiketta.
 
 

Ihan voin sanoa että täyteen tulee. Tähän vielä täysjyväruisleipää niin ei tarvitse tyhjää vatsaa voivotella :)
Ja tyyli on onneksi se, että tällä meiningillä jaksaa monta kuukautta ja vuotta, tähtäimessä koko loppuelämän. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti